Yaro, Luca en Fahim

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Onze Luca

E-mailadres

Afgelopen juli zijn we met ons trio heerlijk 2 weken op vakantie geweest, gelukkig was Yaro helemaal opgeknapt van de bestralingen en zijn poot ziet er erg rustig uit. Hij kan er alles weer mee dus dat zijn alle ingredienten om een heerlijke vakantie te hebben.
En die hebben we dan ook echt gehad. Al was het weer niet onze beste vriend deze keer maar ondanks dat heerlijk gewandeld en genoten van elkaar en van de rust.
De hondjes hebben veel gespeeld en gerent met elkaar, blijft leuk dat dat nooit gaat vervelen. Eenmaal terug thuis nog een weekje relaxen en toen begon het normale leven weer.

In augustus begon Luca wat veel te plassen, dus een afspraak gemaakt bij de dierenarts om haar urine na te laten kijken. Op de dag dat we in de avond een afspraak hadden zagen we 's middags een verdikking op haar bil. Leek wel een soort bloeduitstorting, door de ellenden met Yaro zijn we wat bang geworden voor bulten dus meteen ook die avond maar even melden.
De urine bleek niet goed en ook de bult zag er vreemd uit volgens onze dierenarts. De bult is aangeprikt en hierkwam vooral bloed uit. Besloten om 1 dag urine op te vangen en te laten nakijken en 24 uur Luca's drinkgedrag bijhouden. Daarna een afspraak om alles door te spreken. De urine was nu een stuk beter en hier hoefde we ons geen zorgen om te maken. De bult leek bij het aanprikken ook steeds onschuldig maar groeide wel enorm. Inmiddels ongeveer een halve tennisbal die uit haar bil stak. Omdat deze hier zeker niet kon blijven zitten, ook niet alls het iets onschuldigs was een afspraak gemaakt om deze te laten verwijderen. Vanaf het begin had ik geen prettig gevoel bij de groeiende bult.
In dezelfde week is Luca op vrijdag geopereerd, het weefsel bleek diep te liggen en onder haar spieren. Een behoorlijke operatie die best wel wat tijd in beslag zou nemen, Luca kreeg de dag ervoor ook nog erge diarree maar gelukkig had ze geen koorts en kon alles gewoon doorgaan.
Na een paar uur belde Ruud om te vertellen dat de operatie geslaagd was maar dat hij er iets uitgehaald had wat hij nog niet eerder gezien had. Het was een soort van holle ruimte met geel/witte kiezelsteentjes erin. Hiertussen liepen een soort van adertjes. Ruud heeft alles leeggeschept maar de adertjes liepen tussen zenuwen ed door.
Luca heeft een drian in de wond gekregen zodat vuil en vocht eruit kon lopen. Laat in de middag konden we haar op komen halen. Luca kreeg andere medicatiie mee vanwege de diarree en het was afwachten wat de patholoog van het weefsel zou vinden.
Ruud had ook nog wat weefsel voor eigen onderzoek bewaard en toen we maandag voor controle kwamen gaf hij al aan dat hij verwachte dat de uitslag niet gunstig zou zijn.
Helaas werd dit op woensdag bevestigd. Luca heeft precies dezelfde tumor als Yaro gehad heeft.

6 maanden na het hele traject met Yaro stonden we wederom voor de keus om weer een bestralingstraject in te gaan, deze keer met Luca. Waar ik 6 maanden geleden zei dit NOOIT meer. Keek ik nu naar ons meisje en kon niets anders zeggen dat we dat natuurlijk ook voor haar weer overhadden. De prognose is gunstig: 95 % kans op volledig herstel.

Op vrijdag konden we al in Utrecht bij Maurice terecht om Luca na te laten kijken en vragen te stellen. Deze keer hadden we die niet veel omdat dit traject bekend voor ons was. Maandag zouden de bestralingen starten, weer 17 keer op en neer naar Utrecht. Wederom met de geweldige steun van mijn ouders. Ook op mijn werk zijn ze geweldig en kon ik alles weer netjes regelen.
Deze keer heb ik ervoor gekozen om 2 maal per week bij Ruud op controle te gaan omdat ik daar een goed gevoel over heb. En we vorige keer in Utrecht toch wel wat betrokkenheid miste.

Inmiddels hebben we afgelopen dinsdag (op dierendag) de laatste bestraling gehad. Met Luca gaat het erg goed. Ze lijkt weinig last te hebben ondanks dat de te bestralen plek vervelender was vanwege organen, anus en ruggewervel. Luca heeft wat last van haaruitval maar verder ziet alles er erg gunstig uit.
We hebben nu nog 2 keer per week nacontrole bij Ruud, hij is in deze periode echt een enorme steun geweest en dan blijkt maar hoe belangrijk een eigen dierenarts is.
Over 3 weken hebben we controle in Utrecht en daarna kiezen we ervoor om de controles die alleen uit voelen bestaan bij Ruud uit te laten voeren.

Inmiddels spelen de 3 musketiers weer dagelijks met elkaar, ze kunnen elkaar echt niet missen.

Laatst aangepast op maandag 08 oktober 2012 14:49  

Zoeken

Het weer

Poll

Hoeveel Rhodesian Ridgebacks heeft u?
 

Wie zijn Online

We hebben 20 gasten online