Yaro, Luca en Fahim

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Zware tijd gehad met Yaro

E-mailadres

Hier weer even een update.

Iets meer als 2 maanden geleden zagen wij helaas bij Yaro op zijn poot weer een bult terugroeien. Na wat beter gekeken te hebben bleken het er zelfs twee te zijn. Natuurlijk ontdek je zoiets op zaterdag en moet je tot maandag wachten voor je de dierenarts ernaar kunt laten kijken. Alles zag er hetzelfde uit als de vorige keer dus leek het ons erg waarschijnlijk dat dezelfde kwaadaardige tumor weer aan het groeien was.
Maandag meteen naar de dierenarts en daar werden onze vermoedens werkelijkheid. Meteen die week is Yaro al geopereerd, helaas kon bij de operatie niet alles verwijdert worden en zijn we samen met onze dierenarts gaan kijken naar de mogelijkheden voor bestraling.
Die mogelijkheid was er en nadat we contact gehad hadden met de oncoloog uit Utrecht hebben we besloten om deze mogelijkheid aan te grijpen.

Op dat moment kwam er voor ons en zeker voor Yaro een heftige tijd aan. 17 keer bestralen alle werkdagen van de week. Gelukkig kon ik van alles regelen op mijn werk en zijn mijn ouders een geweldige steun. De eerste bestralingen gingen allemaal voorspoedig. Na twee weken kreeg Yaro veel pijn eb heeft hij morfine, rymadil en antibiothika gekregen. Yaro was het merendeel van de tijd helemaal van de wereld, lopen ging bijna niet meer en het veldje op de hoek bereiken was een ware hel voor hem.
Ons manneke zag van alle medicatie van allerlei dingen in huis die er helemaal niet waren, jankte uren aan een stuk en was erg onrustig.
Zijn poot ging steeds meer leiden en als snel was heel zijn huid van zijn poot. De pus lliep tussen zijn tenen uit.
Na 3,5 week na de laatste bestraling is Yaro in het verband gezet omdat zijn poot veel te kwetsbaar was om bloot te zijn. Zijn kussentjes hingen los. Echt een hel om ons ventje zo te zien.

Die woensdag bij onze eigen dierenarts geweest voor controle en het wisselen van verband, die schrok ook wel een beetje van de verwondingen aan zijn poot. Om de dag moest het verband verwisselt worden en dat was elke keer voor Yaro enorm pijnlijk. Het verband zat steeds vast en moest los gehaald worden. Yaro gilde zo van de pijn. Gelukkig zijn wij en Yaro heel goed opgevangen door alle medewerkers van dierenkliniek Den Herd. En in het bijzonder door onze eigen dierenarts, Ruud.

Sinds een week is nu het verband eraf en zien we Yaro per dag vooruit gaan, lopen gaat steeds beter en op dit moment is hij bijna van zijn pijnstilling af. Zijn poot is kaal maar alles ziet er  rustig uit.

Het waren 8 hele zware weken en we hebben soms gedacht dat we Yaro zijn rust moesten gunnen omdat dit geen leven voor hem was.
Nu zijn we blij dat we doorgezet hebben. Yaro voelt zich elke dag beter en is weer steeds vrolijker. Nu maar hopen dat die tumor weg is en nog belangrijker wegblijft.

Laatst aangepast op dinsdag 24 mei 2011 09:59  

Zoeken

Het weer

Poll

Hoeveel Rhodesian Ridgebacks heeft u?
 

Wie zijn Online

We hebben 14 gasten online